,,În ziua cea rea va izbăvi Domnul pe omul milostiv și drept!” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

,,În ziua cea rea va izbăvi Domnul pe omul milostiv și drept!”

9:35, marți, 21 februarie, 2017 | Cuvinte-cheie: ,

În baza Apocalipsei s-au scris foarte multe materiale. Despre sfîrșitul lumii s-au spus cele mai multe minciuni și în baza fricii de sfîrșitul lumii s-au făcut și se fac foarte mulți bani.

Vreau să prezint cititorilor o ideie, o cale care o propun drept soluție, foarte de folos pentru oameni: în caz de război, în caz de nenorocire și în cazul sfîrșitului lumii.

Prezint ca suport  scena din Sfînta Scriptură, cînd Dumnezeu a decis să pogoare foc arzător peste orașele păcatului sodomiei și homosexualității: Sodoma și Gomora. Pentru orașele acestea, a fost ,,sfîrșitul lumii” lor.

( Scena redată integral aici Facere, cap 18, 19)

Fiind înștiințat de Domnul, Avraam, un drept bineplăcut Domnului, s-a rugat pentru salvarea orașelor Sodoma și Gomora. Răspunsul lui Dumnezeu la întrebarea lui Avraam,  adresată lui Dumnezeu în formă de rugăciune, este una generală, avînd rolul unui judecător asupra unei sentințe.

,,Doamne, -a zis Avraam,- dacă vor fi 50 de drepți, 40, 30, 20, sau 10 drepți, în oraș, oare Tu  vei pierde orasul?” ,,-Dacă vor fi în oraș măcar 10 drepți, voi păstra întreg orașul, pentru drepții care se află în el!”a răspuns Dumnezeul Universului. Iată dragi cititori, mila lui Dumnezeu pentru oameni. Este gata să ierte o lume întreagă pentru cîțiva drepți, care arată dreptate și dragoste adevărată.

În cazul desfășurat, doi: dacă nu sunt nici 10 drepți, dar numai un om drept va fi; ce va face Dumnezeu? Dacă tot orașul va fi plin de păcate dar numai tu singur, vei fi drept în fața Domnului, te va pierde oare Domnul împreună cu orașul, țara, lumea ta ? Nu !  Iată, se duce Domnul la fața locului, în cetățile Sodoma și Gomora, ca să vadă nedreptatea. Știa Dumnezeu toate în detaliu, dar a mai oferit o șansă poporului, arătînd prin aceasta, după cuvintele Sfîntului Ioan Gură de Aur, ,,marea Sa milă pentru oameni”. La poarta cetății, L-a primit în casă, Lot. Dreptul Lot, numaidecît a fost izbăvit de Dumnezeu, de foc și peire.

Dacă toată lumea va merge spre păcat, dar tu nu, Dumnezeu va găsi o posibilitate, anume pentru tine, ca să te salveze!

Să reținem așadar: pentru drepți, Dumnezeu mai ține lumea și încă nu a venit sfîrșitul. Și al doilea lucru de căpetenie: să te strădui totdeauna să fii drept, să ai nădejde în Dumnezeu, și să faci poruncile Lui, pentru că așa a zis Domnul prin prooroci, că ,,în ziua cea rea va izbăvi Domnul pe omul milostiv și drept!” Aceasta este soluția ta: nădejdea în Dumnezeu!

Pentru completare și întărire duhovnicească, în contextul subiectului nostru,  este bine să observăm și să reținem:

  1. Dumnezeu a anunțat pe cei drepți despre planurile sale.
  2. Dumnezeu este îngăduitor și răbdător față de drepți în cerințele lor.
  3. Dumnezeu este gata să îndeplinească rugăciunea dreptului.
  4. Dumnezeu este gata să ierte totdeauna. El dorește mîntuirea întregii lumi.
  5. Dumnezeu iubește pe cei drepți și îi ferește de peire.
  6. Dumnezeu salvează mieii din gura lupilor.
  7. Dumnezeu este Drept Judecător.
  8. Dumnezeu pedespește păcatele.
  9. Dumnezeu răsplătește cu viață pentru dreptate și virtute.

Concluzie: Fii drept în fața lui Dumnezeu, pune-ți nădejdea în El și nu te teme de nimeni și de nimic, deoarece Domnul este cu tine.

Dacă Domnul este cu mine, cine mă poate birui și ce mă poate înfricoșa ?

cu nădejde în Dumnezeu,

preot Nicolai Boian

http://www.ucenic.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com