Înălțarea Sfintei Cruci sărbătorită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Înălțarea Sfintei Cruci sărbătorită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

13:20, miercuri, 27 septembrie, 2023 | Cuvinte-cheie: ,

Miercuri, 27 septembrie 2023, de sărbătoarea împărătească, Înălțarea Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În timpul Sfintei Liturghii, au fost înălțate rugăciuni în cinstea sfintei și de viață dătătoare cruci.

După citirea pericopei evanghelice, prot. Nicolai BOIAN, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, a ținut un cuvânt de învățătură, în care a explicat semnificația sărbătorii de astăzi, vorbind despre istoricul ei, menționând și care este rolul și importanța Sfintei Cruci în viața creștinilor și a bisericii, dar și cum trebuie credincioșii să cinstească Sfânta Cruce.

Răspunsurile liturgice au fost date la strană de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

La final, Ierarhul a îndemnat credincioșii prezenți să cinstească cum se cuvinte Sfânta Cruce, sfătuindu-i părintește ca toate câte le vor începe în viața lor, să le înceapă cu semnul Sfintei Cruci.

După aceasta Ierarhul a felicitat-o pe dna Victoria ȘOȘU, una din cele mai active enoriașe a Catedrale Episcopale, cu împlinirea a 77 ani, iar dnl Victor ȚILICA, de asemenea un enoriaș activ și prezent la toate slujbele biseicești, a fost decorat cu medalia eparhială, „Sf. Bn. Knz. Alxandru Nevski”, gr. II, cu împlinirea a 60 ani de viață.

Sursa: https://episcopia-ungheni.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com