Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la mănăstirea Hagimus, r. Căușeni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la mănăstirea Hagimus, r. Căușeni

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a oficiat vineri, 21 iunie, Dumnezeiasca Liturghie la mănăstirea “Sfintele Femei Mironosițe Marta și Maria” din Hagimus, r. Căușeni.

Arhipăstorului i-a coliturghisit PC arhim. Andrei (Cotruța), duhovnicul mănăstirii, PC arhim. Paise (Cecan), starețul mănstirii Chițcani, prot. mitr. Vasile Damschin, protopop de Căușeni și un sobor de preoți și diaconi slujitori.

La servicul divin au participat: PC egumenă Marta (Cușnir), stareța mănăstirii gazdă, dl Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț, dl Alexandru Catan, președintele raionului Căușeni, colaboratori ai instituțiilor, obștea monahală și credincioșii veniți la rugăciune.

În luarea de cuvânt, Mitropolitul a mulțumit maicii starețe, obștei monahale credincioșilor dar și oficialilor prezenți, pentru munca depusă în cadrul acestei oaze monahale, pentru lucrurile frumoase și pentru rugăciunile înălțate necontenit pentru pace, pentru țară și pentru poporul ei.

De asemenea, în mesajele adresate de către dl Ion Asaftei și dl Alexandru Catan, au mulțumit Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir și tuturor celor prezenți pentru frumoasa liturghie de astăzi, pentru bucuria comuniunii cu Hristos Domnul și pentru bucuria de a fi astăzi aici, împreună la acest istoric eveniment pentru mănăstire și țară, totodată i-au oferit în dar Întâistătătorului, un tablou cu chipul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare.

După oficierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir însoțit de către maica stareță, egumena Marta, duhovnicul mănăstirii, arhimandritul Andrei, preoții slujitori și toți cei prezenți, s-au îndreptat către biserica de lemn, ctitorie a mănăstirii Putna unde a avut loc împământarea capsulei cu pământ de la mormântul Sfântului Binecredincios Voievod Ștefan cel Mare, în temelia bisericii care de altfel, a devenit o ctitorie a Măriei Sale, Sfântul Voievod prin urmașii de la Putna, dar și binecredincioșii creștini de pretutindeni.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com