Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir a vizitat Mănăstirea Japca - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir a vizitat Mănăstirea Japca

19:00, vineri, 22 septembrie, 2023 | Cuvinte-cheie: ,

În seara zilei de vineri, 22 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova a vizitat Mănăstirea Japca.
În dangătul înălțător al clopotelor ce redau prin sunetul lor istorie de peste veacuri, Arhipăstorul a fost întâmpinat călduros de către maica stareță, PC egumenă Parascheva (Gușan) împreună cu obștea monahală.
Cu bucurie și milostenie în inima-i blândă de păstor al Bisericii Ortodoxe, Înaltpreasfinția Sa a oferit în dar celor prezenți cărțulii de suflet folositoare.
Egumena acestei mănăstiri, PC Parascheva a familiarizat pe Întâistătător despre etapa lucrărilor de interior, exterior și a construcțiilor adiacente a complexului monastic Japca.
Încet, dar sigur, din zidurile mănăstirii privind spre cer, soborul „Înălțării Domnului” prin strădania maicii starețe, obștei monahale și a ctitorilor urmând ample lucrări de reparație capitală se îmbracă în haină nouă.
Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, 
Contact Form Powered By : XYZScripts.com