Header image

Înaltpreasfințitul VLADIMIR a liturghisit vineri, 10 decembrie 2021 în Biserica cu hramul „Sf. Irh. Vasile cel Mare” din sect. Botanica al Capitalei

15:40, vineri, 10 decembrie, 2021 | Cuvinte-cheie:

Vineri, 10 decembrie 2021, Înaltpreasfințitul VLADIMIR, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, a liturghisit în biserica cu hramul în cinstea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare din sectorul Botanica al Capitalei.

Din soborul de preoți au făcut parte: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Pavel Borșevschi, Protopopul sectorului II, Chișinău, Prot. Adrian Frunză, parohul sf. lăcaș și un sobor de slujitori.

Slujba arhierească a reunit în rugăciune credincioșii comunității, printre care, ctitori și binefăcători ai sfintei biserici, ce s-au rugat într-un gând Sfântului Ierarh Vasile cel Mare pentru ajutor și ocrotire cerească.

În timpul Vohodului mic, parohul bisericii Prot. Adrian Frunză, în semn de recunoștință arhipăstorească pentru munca depusă, s-a învrednicit a primi din partea Mitropolitului, dreptul de a purta cruce cu pietre scumpe, deasemenea mai mulți clerici ai Sfântului locaș s-au învrednicit de distincții bisericești din partea Mitropolitului.

Tot astăzi, Ipodiaconul Cioruța Gheorghe, Absolvent al Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău anul 2021 a fost hirotonit în treapta de diacon pe seama catedralei mitropolitane din Chișinău.

După oficierea Sfintei Liturghii, părintele paroh a prezentat Înaltpreasfinției Sale, lucrările actuale în cuprinsul parohiei printre care, capela „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” urmată de sfințirea Centrul Social „Sf. Cuv. Serafim de Sarov”.

Arhipăstorul a apreciat în adresarea Sa osteneala şi efortul credincioșilor dimpreună cu parohul bisericii, depuse cu multă jertfă şi dăruire în edificarea acestui sfânt locaș. Totodată, ÎPS Mitropolit a oferit enoriașilor prezenți în semn de prezentă amintire a evenimentului și sporire duhovnicească, cărțulii de rugăciuni și iconițe.

În  încheiere, părintele-paroh Adrian a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru slujirea arhierească, în mijlocul credincioșilor comunității pe care o păstorește, că în continuare cu smerenie și ascultare față de Biserică și Arhipăstor, va îndeplini cu râvnă misiunea la care a fost chemat, treapta preoției.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com