Incendiu la o biserică ortodoxă greacă din Australia. Moaștele din altar au rămas intacte în mod miraculos - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Incendiu la o biserică ortodoxă greacă din Australia. Moaștele din altar au rămas intacte în mod miraculos

1:23, luni, 9 aprilie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , ,

În urma unui incendiu care a izbucnit marți, parohia ortodoxă greacă din orașul australian Glenelg North a rămas fără biserică de Paști, însă incidentul a scos la iveală o minune: moaștele Sfântului Pantelimon, ocrotitorul parohiei, au rămas intacte.

Toate obiectele din Sfântul Altar au ars, doar racla din aur care conține un fragment din sfintele moaște a rămas intactă în mod miraculos.

Nick Kapolos, președintele consiliului parohial a remarcat că racla nu a fost deloc atinsă de flăcări: „nici un semn, nici praf, nici măcar cenușă pe ea”.

Din nefericire, biserica a pierdut o Biblie valoroasă și o cruce în incendiu, ambele în valoare totală de aproximativ 100.000 dolari.

Cauza incendiului este încă necunoscută. O biserică catolică locală a oferit parohiei grecești lăcașul de cult pentru oficierea slujbelor din perioada pascală.

Sursa: www.basilica.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com