Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI solicită respectarea cu strictețe a următoarelor cerințe - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI solicită respectarea cu strictețe a următoarelor cerințe

19:45, marți, 11 aprilie, 2023 |

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI, ca autoritate centrală de administrare publică în domeniul apărării împotriva incendiilor, conform prevederilor Legii nr. 267 din 09.11.1994 privind apărarea împotriva incendiilor, întru neadmiterea incidentelor la obiectivele de cult, precum și asigurarea securității la incendiu pe perioada sărbătorilor pascale, solicită respectarea cu strictețe a următoarelor cerințe:

MĂSURI DE APĂRARE ÎMPOTRIVA INCENDIILOR LA LĂCAȘELE DE CULT

  1. Accesul enoriașilor în incinta lăcașului de cult se permite în limita capacității acestuia, în scopul evitării incidentelor.
  2. Menținerea ușilor de acces/evacuare în poziție deschisă, obligatoriu, pe perioada desfășurării slujbelor religioase cu un număr sporit de persoane.
  3. Parcarea automobilelor să se efectueze astfel încât să nu se blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenție ale serviciilor de urgență.
  4. Aprinderea și așezarea lumânărilor se va efectua numai în locurile special amenajate.
  5. Stingerea lumânărilor la finisarea activităților și evacuarea resturilor în locuri sigure, în exteriorul bisericilor.
  6. Verificarea deconectării instalațiilor electrice de la sursele de alimentare, cât și a sistemelor de încălzire la finalizarea slujbelor.
  7. Dotarea lăcașurilor de cult cu mijloace de primă intervenție în caz de incendiu și menținerea acestora în stare permanentă de funcționare.

STIMAȚI CREȘTINI, NU UITAȚI, PRINTR-UN COMPORTAMENT PREVENTIV, VĂ SALVAȚI VIAȚA!

ÎN CAZ DE SITUAȚII DE URGENȚĂ, APELAȚI 112

Cu respect, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI

https://mitropolia.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com