Institutul Elie Wiesel protestează faţă de acordarea titlului de cetăţean de onoare pentru părintele Iustin Pârvu - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Institutul Elie Wiesel protestează faţă de acordarea titlului de cetăţean de onoare pentru părintele Iustin Pârvu

10:41, miercuri, 4 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , ,

Institutul pentru Studierea Holocaustului cere retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat părintelui Iustin Pârvu, întrucât, în calitate de fost membru al Mişcării Legionare, “şi-a menţinut convingerile antisemite şi xenofobe”, conform unui comunicat.

În 22 august, Consiliul local al Primăriei din Baia Sprie, Maramureş, i-a acordat, post-mortem, lui Iustin Pârvu, ctitorul Mănăstirii Petru Vodă din Neamţ, titlul de cetăţean de onoare al oraşului.

Directorul general al Institutului Elie Wiesel, Alexandru Florian, îşi exprimă „indignarea” faţă de o decizie a Consiliului Local Baia Sprie, care i-a acordat părintelui Iustin Pârvu titlul de cetăţean de onoare post-mortem al oraşului.

Institutul arata intr-o scrisoare deschisa ca Iustin Parvu a fost un negationist al Holocaustului.

În comunicatul trimis, se precizează că părintele Iustin Pârvu a fost membru al Mişcării Legionare. „Preocuparea sa pentru ideea purităţii etnice este confirmată într-un interviu din 2012 în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de natalitatea scăzută a românilor şi precizează că „ne-au ocupat ţiganii””.

„Întrucât promovarea mesajelor rasiste, xenofobe, antisemite este interzisă de Constituţia democratică a României, considerăm că imaginea părintelul Justin Pârvu nu poate fi un simbol demn de promovat şi în consecinţă solicităm retragerea titlului de cetăţean de onoare post-mortem”, se mai arată în comunicat.

sursa www.realitatea.net
Contact Form Powered By : XYZScripts.com