Header image

Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Locale au declarat despre necesitatea restaurării imediate a păcii în Siria

17:23, luni, 10 martie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Întâistătătorii și reprezentanții Bisericilor Ortodoxe Locale, întruniți în perioada 6-9 martie 2014 la Fanar (Istanbul) în scopul discutării problemelor cu privire la pregătirea Soborului Panortodox, s-au adresat către creștinii ortodocși, reprezentanții altor confesiuni, tuturor oamenilor de bună credință, exprimându-și susținerea față de mucenicia și admirația față de mărturia creștinilor din Orientul Apropiat, din Africa și din alte regiuni ale planetei.

„Noi pomenim nevoința lor de dublă mucenicie: atât pentru credința lor, cât și pentru păstrarea relațiilor formate în mod istoric cu persoanele de alte convingeri religioase. Noi condamnăm lipsa păcii și a stabilității, ceea de îi impune pe creștini să-și părăsească pământul, unde s-a născut Domnul nostru Iisus Hristos și de unde Buna vestire s-a răspândit în  toată lumea”, se menționează în adresarea, citită la 9 martie în timpul serviciului divin la catedrala în numele sfântului mare mucenici Gheorghe Purtătorul de Biruință, la Fanar.

Exprimându-și compătimirea față de toate victimele în Siria, Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Locale au ieșit cu condamnarea tuturor tipurilor de terorism și a defăimării religiei. „Răpirea mitropoliților Paul și Ioan, a altor slujitori ai biserici, precum și a monahiilor de la mănăstirea în cinstea sfintei Tecla în Maalula, ne rănește profund, se spune în adresare și noi cerem eliberarea lor neîntârziată”.

Adresându-se către toți participanții la conflict, Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe au ieșit cu un demers privind încetarea imediată a acțiunilor militare, eliberarea prizonierilor și restabilirea păcii prin intermediul tratativelor.

„Creștinii din Orientul Apropiat sunt plămădeala lumii. Pacea pentru toți oamenii va asigura pacea și pentru creștini” – au mărturisit Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe. Ei și-au exprimat susținerea Patriarhiei Antiohiei în slujirea sa duhovnicească și umanitară, în eforturile ei pentru restabilirea celor distruse și  revenirea refugiaților.

Serviciul de comunicări al DREB/Patriarchia.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com