Întâlnire extraordinară a cultelor pentru apărarea orei de religie! BOR cere SESIZAREA cazurilor în care se descurajează participarea la ora de religie - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Întâlnire extraordinară a cultelor pentru apărarea orei de religie! BOR cere SESIZAREA cazurilor în care se descurajează participarea la ora de religie

22:49, sâmbătă, 20 decembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Consiliul Consultativ al Cultelor se va reuni într-o sesiune extraordinară pentru stabilirea unor acţiuni şi măsuri comune pentru susţinerea statutului actual al orei de religie în învăţământul de stat, anunţă agenţia Basilica.ro.

Solicitarea vine din partea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.Totodată Sfântul Sinod a hotărât informarea de către centrele eparhiale a profesorilor de religie şi a părinţilor că, până la adoptarea de către Parlamentul României a unei noi forme a Legii educaţiei naţionale (nr. 1/2011), statutul consacrat al orei de Religie rămâne nemodificat.

„Profesorii de religie şi părinţii trebuie să facă publice cazurile din şcoli în care se încearcă descurajarea participării elevilor la ora de religie”, precizează Patriarhia.

De asemenea, parohiile şi şcolile vor încheia parteneriate pentru dezvoltarea cooperării cu scopul ajutorării elevilor din familii sărace sau cu risc de abandon şcolar şi pentru susţinerea şi îmbunătăţirea predării orei de religie.

Sursa: http://activenews.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com