Header image

Intervenţia minunată a părintelui Porfirie

12:51, miercuri, 20 ianuarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

O fată de prin Atena își pusese în gînd să se sinucidă pentru că cei de-acasă îi ziceau mereu vorbe grele. Luase deja un medicament în mînă și era cît pe ce să-l înghită. Brusc, însă, i-a apărut Părintele Porfirie, care i-a luat pastila din mînă și i-a zis: “Nu te teme, totul va fi bine! Te vei căsători, vei avea copiii și vei fi fericită”. Ceea ce s-a și întîmplat.

***

Prin anul 1971 citeam o carte a răposatului fesor P. Trempelas, următorul conținut: Ce este spiritismul, Istoria spiritismului, Fenomene spiritiste, Explicație, Indivizi de legătură sau mediumuri, Spiritismul ca revelație, Ce învață spiritismul, Spiritismul și creștinismul. Pe măsură ce înaintem în lectură, simțeam că ceea ce citeam îmi provova fobii, tulburări, problem în gîndire și îndoială în credință. Părintele a văzut lucrul acesta fără să-i spun eu nimic și mi-a poruncit:

– Lasă imediat carte pe care o citești, căci cel viclean te luptă rău de tot!

Îndr-adevăr, am citit doar partea de final a cărții, care se referee la tema relației dintre spiritism și creștinism. Partea de mijloc nu o parcursesem deloc. Atunci am înțeles că nu trebuie să ne îndeletnicim cu lucruri pe care nu le putem suporta, nefiind maturizați duhovnicește, și nici cu studierea vreunei cărți care ne adduce tulburare ori se ocupă cu lucrările diavolului sau care, în general, are un conținut rău.

Părintele Porfirie, Antologie de sfaturi și îndrumări, Editura Bunavestire, Bacău, pag. 102, 122

322

Contact Form Powered By : XYZScripts.com