Header image

Între porunci comode și incomode de îndeplinit

21:34, joi, 29 octombrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

De ce la întrebarea care sunt poruncile dumnezeiești , 80% din persoanele botezate răspund fără a se înțelege între ei: Să nu ucizi, să nu furi„? De ce numesc anume poruncile a șasea și a opta din Vechiul Testament?

Nu prima, nu a treia, nu a zecea .. Am meditat mult la această întrebare și am ajuns la o concluzie curioasă: din toate poruncile, oamenii le selectează pe acelea pentru îndeplinirea cărora nu trebuie nimic de făcut.
Nu am ucis, nu am furat! – Sunt un tip grozav, și lasați-mă în pace”. Iar a șaptea poruncă Sa nu fii desfranât” știți de ce o trec cu vederea? Păi este o poruncă foarte incomodă” pentru timpurile depravate de astăzi.

Iată așa și se înșeală omul, alegând din Legea lui Dumnezeu numai ceea ce îi este convenabil, și încalcă cu bună știință sau inconștient ceea ce îl împiedică să trăiască așa cum își dorește.  Juriștii spun necunoasterea legii nu te absolva de la nerespectarea ei. Acest lucru este valabil și pentru viața spirituală, și anume din motivul că cunoașterea (sau necunoașterea) Legii depinde în întregime de noi, de voința noastră rea sau bună. 

pr. Dmitrii Șișkin

sursa pravoslavie.ru

traducere și adaptare Natalia Lozan

candela_aprinsa_0

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com