Header image

IPOCRIZIA OCCIDENTALĂ. De la Je Suis Charlie la Je Suis Saoudite. Hollande refuză Rusia creștină. Dar sudează relațiile cu Arabia Saudită, finanțatoarea terorismului global

12:18, joi, 7 mai, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

În urmă cu doar câteva luni, președintele francez Francois Hollande mărșăluia pe străzile Parisului, strigând ”Je suis Charlie”, în semn de solidaritate cu ziariștii uciși de teroriștii islamici. Astăzi, pare să se fi răzgândit. Hollande a decis să refuze invitația lui Putin de a participa la manifestările organizate de Moscova pe 9 mai, de Ziua Victoriei, boicotând evenimentul. În schimb, liderul de la Elysee va merge în Arabia Saudită, țară care sponsorizează terorismul global și unde Wahhabism-ul este religie oficială, scrie Yannik Chauvin, editorialistul site-ului Boulevard Voltaire.

Urmând exemplul celorlalți lideri occidentali – Barack Obama, David Cameron și Angela Merkel – președintele Francois Hollande a decis că nu se face să participe la parada militară de Ziua Victoriei, din Piața Roșie, care marchează 70 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste.

Motivul: implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina. In schimb, încălcările grave ale drepturilor omului săvârșite de monarhia saudită sau finanțarea terorismului de către acest stat arab nu l-au împiedicat pe președintele Franței să consolideze relația cu Arabia Saudită, scrie Boulevard Voltaire.

Mă întreb ce-i trece prin minte cu adevărat președintelui francez. Umilim Rusia, o putere mai curând occidentală, în vreme ce facem o curte asiduă, indecentă, monarhiei arabe care, știe toată lumea, este implicată în finanțarea terorismului internațional, despre care se spune că îl combatem.(…) Musulmanii masacrează creștini pe unde apucă, insă noi nu alegem să avem relații de prietenie cu Rusia creștină. Din contră”, spune editorialistul site-ului francez.

sursa http://activenews.ro

hollande-qatar-arabes1-600x400

Contact Form Powered By : XYZScripts.com