ÎPS Longhin: Sunt judecat pentru că nu merg la Biserica polizorului - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

ÎPS Longhin: Sunt judecat pentru că nu merg la Biserica polizorului

10:34, joi, 7 martie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

Arhiereul a declarat că va rămâne credincios Bisericii canonice, în care oamenii se roagă, se iubesc și se iartă.

Mitropolitul Longhin de Bănceni a spus în cadrul unei predici a sale de ce a fost judecat. Înregistrarea video a fost publicată pe canalul de YouTube a Mănăstirii Bănceni.

„Nu vă temeți de nimic, frați și surori, pentru că adevărata credință ortodoxă și Dumnezeu sunt de neînvins. Rămânem într-o Biserică veche de mii de ani. Rămânem credincioși lui Dumnezeu, credinței noastre ortodoxe și Preafericitului Mitropolit Onufrie. Și să nu vă fie frică de nimic, doar rugați-vă. Prin rugăciune Dumnezeu ne va da totul. Ne vor judeca, ne vor închide. Oare Dumnezeu nu a fost în închisoare? Oare Domnul Dumnezeu nu a fost bătut și nu a fost judecat? Și aceasta este calea care ne duce către Împărăția lui Dumnezeu spre veșnicie. Și vă rog foarte mult să nu părăsiți Biserica noastră ortodoxă canonică”, a spus mitropolitul.

În același timp, el a subliniat că astăzi există oameni care „își creează propriile „biserici””.

„Știți pentru ce sunt judecat? Pentru că am spus că vreau să rămân în Biserica lui Dumnezeu. Nu vreau să fiu acolo unde ne bat, unde sparg ușile cu polizoare de mână, unde sunt bătute bătrânele care s-au rugat toată viața în Biserica lui Dumnezeu. Dar nu am spus ce fel de biserică este. Vreau să fiu în această Biserică, unde este pace, unde nimeni nu este bătut, unde oamenii se roagă, plâng, se iartă unii pe alții. La Dumnezeu nu există neam, nici grec, nici evreu, iar casa tatălui meu este o casă de rugăciune pentru toate neamurile. Din aceasta cauză sunt judecat. Iar cei care îmbracă uniformă militară, incită la dușmănie interreligioasă, la dușmănie interetnică”, a subliniat arhiereul.

UJO a scris mai devreme că România i-a cerut Președintelui să reacționeze la bătaia mitropolitului Longhin.

Sursa: https://spzh.media/ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com