ÎPS Mitropolit Vladimir a adus un ultim omagiu regretatei preotese Eugenia Cireș - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir a adus un ultim omagiu regretatei preotese Eugenia Cireș

14:48, luni, 1 iulie, 2024 | Cuvinte-cheie: , ,

În prima parte a zilei de luni, 1 iulie, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a vizitat biserica ”Sf. Cuv. Parascheva” din sect. Botaniaca al capitalei, unde a adus un ultim omagiu regretatei preotese Eugenia Cireș, trecută la cele veșnice sâmbătă, 29 iunie.

Dumnezeiasca Liturghie și slujba Prohodului au fost oficiate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, în biserica ”Sf. Cuv. Parascheva” de către Preasfințitul Nicolae, episcop de Ceadîr-Lunga și vicar al Eparhiei de Cahul și Comrat împreună cu fiul regretatei preotese Eugenia, prot. mitr. Serghei Cireș, parohul bisericii dar și un numeros sobor de preoți și diaconi.

Mitropolitul Vladimir a evidenţiat în mesajul său calităţile, credința și cumsecădenia preotesei Eugenia care a ajuns a fi un exemplu demn de urmat fiind o preoteasă și o mamă de o înaltă apreciere, crescând copii ascultători dar și preoți cu o credință statornică.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa a dat citire mesajului de condoleanțe al Înaltpreasfințitului Ionafan, Mitropolit de Tulcin, un bun prieten al părintelui Serghei și al mamei sale, preoteasa Eugenia.

Dumnezeu s-o ierte și să o odihnească cu drepții!

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com