ÎPS Mitropolit Vladimir a citit a treia parte a Canonului Sf. Andrei Criteanul la catedrala mitropolitană din capitală - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir a citit a treia parte a Canonului Sf. Andrei Criteanul la catedrala mitropolitană din capitală

21:05, miercuri, 1 martie, 2023 | Cuvinte-cheie: ,

Partea a treia a Canonului cel Mare a fost săvârşită în seara zilei de miercuri, 1 martie, la catedrala „Nașterea Domnului” din capitală de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir și slujitorii sfântului locaș.

Acest avânt duhovnicesc este o bună dovadă a faptului că semenii noștri au o atitudine foarte profundă față de această perioadă premergătoare Paștilor și prin pilda lor înlătură formalismul și superficialitatea spirituală, angajându-se hotărât în lupta duhovnicească, crucială pentru dobândirea veșniciei.

Pe această cale, invităm toți credincioșii să ia parte la toate slujbele rânduite în Postul cel Mare, să ia aminte la modul de trai și comportament caracteristic perioadei, să se spovedească și să se împărtășească cu Sfintele Taine, pentru a primi binecuvântarea Atotputernicului Dumnezeu.

„În Canon sunt luate toate pildele vieții noastre și ne sunt înfățișate. Fiecare în smerenia sa, în colțul sufletului său confruntându-se cu învățăturile care sunt în Canon vede unde este. Se smerește pe sine, se pocăiește, merge și mărturisește toate păcate pe care nu le-a mărturisit”.

„Dreapta credință și trăirea ei, Ortodoxia, nu este ușor de realizat, nu este ușor de împlinit. Trebuie hotărâre, credință tare şi efort”.

Joi seara va fi citită ultima parte a Canonului cel Mare.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com