ÎPS Mitropolit Vladimir, a oficiat o litie la mormântul Protoiereului Mihail Ceachir, luminătorul Găgăuzilor - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir, a oficiat o litie la mormântul Protoiereului Mihail Ceachir, luminătorul Găgăuzilor

17:25, joi, 27 aprilie, 2023 | Cuvinte-cheie: ,

În prima jumătate a zilei de joi, 27 aprilie 2023, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova sa aflat în incinta Cimitirului Central (Armenesc) din Chișinău unde a oficiat o panihidă la mormântul Protoiereului Mihail Ceachir, luminătorul Găgăuziei, care anul acesta împlinește 85 de ani de la trecerea la Domnul.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și protopop sector I Chișinău împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

La eveniment au fost alături bașcanul Găgăuziei, dna Irina Vlah, Ex-Ambasador al Republicii Moldova în statul Qatar și Cetățean de onoare al Găgăuziei, dn Victor Țvircun și alți reprezentanți și creștini ce poartă vie, amintirea părintelui Mihail.

La finalul slujbei, Mitropolitul Vladimir a rostit un cuvânt de învățătură despre viața și activitatea acestui Apostol al Găgăuziei care a tradus și editat cărți în limba lor și ia învățat credința cea adevărată.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace! Veșnica lui pomenire!

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com