ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat o slujbă de pomenire pentru Protoiereul mitrofor Vasile Panas, la 40 de zile de la trecerea la Domnul - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat o slujbă de pomenire pentru Protoiereul mitrofor Vasile Panas, la 40 de zile de la trecerea la Domnul

13:14, sâmbătă, 20 februarie, 2021 | Cuvinte-cheie: , , ,

Sâmbătă, 20 februarie, în prima parte a zilei, Înaltpreasfințitul Vladimir,  Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a oficiat un Parastas la biserica „Sfânta Treime” din Capitală, pentru nou-adormitul Protoiereu mitrofor Vasile Panas, la 40 de zile de la trecerea la Domnul.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni: Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea și Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept, împreună cu un sobor de preoți militari.

Vrednicul de pomenire Părintele profesor Vasile Panas a însemnat mult pentru învățământul teologic din Republica Moldova, precum şi pentru biserica „Sfânta Treime”, unde a slujit lui Dumnezeu trei decenii, păstorind și povățuind nenumărați fii duhovnicești. Acesta a făcut parte cu demnitate și din Sectorul sinodal al clericilor militari ai Bisericii noastre.

La finalul slujbei, Mitropolitul Vladimir i-a înmânat părintelui-paroh Iulian Panas, legitimația și insigna de preot militar, cu deservirea Academiei Militare „Alexandru cel Bun” a Armatei Naționale.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com