ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Pavecernița Mare către marele praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Pavecernița Mare către marele praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos

21:57, sâmbătă, 6 ianuarie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos reprezintă pentru credincioșii chișinăuieni un prilej de îndoită sărbătoare: bucuria venirii în lume a Pruncului dumnezeiesc și hramul catedralei „Nașterea Domnului” din Capitală.

Ajunul Nașterii Domnului este o zi deosebită din punct de vedere liturgic. Ultima zi a Postului Nașterii lui Hristos este zi de post aspru, deoarece se ajunează până la ceasul al IX-lea, când se obișnuiește să se mănânce, în unele părți, grâu fiert amestecat cu fructe și miere în amintirea postului profetului Daniel și al celor trei tineri din Babilon.

În mijlocul credincioșilor prezenţi în număr mare la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” şi înconjurat de un sobor de preoţi, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârşit slujba privegherii prilejuită de marea sărbătoare a Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Privegherea de seară a Naşterii Domnului începe cu Pavecerniţa Mare, în timpul căreia se cântă troparul şi condacul praznical, precum şi imnuri speciale de slăvire a Naşterii Mântuitorului.

Sfânta Liturghie praznicală va avea loc duminică, 7 ianuarie cu începere de la ora 09:00.
Totodată se va săvîrși liturghie nocturnă cu începere de la orele 23:30.

Video YouTube: Slujba Pavecerniței Mari și a Utreniei
Video Facebook: Slujba Pavecerniței Mari și a Utreniei

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com