ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat sfințirea Prestolului și Sfânta Liturghie în biserica „Cuviosul Paisie Velicicovski” din s. Chițcani, r. Slobozia - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat sfințirea Prestolului și Sfânta Liturghie în biserica „Cuviosul Paisie Velicicovski” din s. Chițcani, r. Slobozia

20:01, vineri, 23 septembrie, 2022 | Cuvinte-cheie:

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, a oficiat vineri, 23 septembrie 2022, Sfințirea Prestolului și Sfânta și Dumnezeeasca Liturghie în biserica „Cuviosul Paisie Velicicovski” din s. Chițcani, r. Slobozia.

În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat cu o deosebită bucurie de către PC Arhim. Paisie (Cecan), Starețul Mănăstirii Noul Neamț din s. Chițcani, Preotul-paroh, Serghei Achiruș împreună cu familia și enoriașii acestei comunități.

Serviciul Divin de astăzi a început cu rânduiala de Sfințire a Sfintei Mese care, nu poate lipsi din nici o biserică, ea fiind chip al mormântului celui de-viață-dătător al lui Hristos.

Alături de Arhipăstor au coliturghisit: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar Mitropolitan, PC Arhim Paisie (Cecan), Starețul Mănăstirii Noul Neamț, Preotul-paroh Serghei Achiruș și un sobor de preoți și diaconi invitați la eveniment.

În timpul Sfintei Liturghii, la Vohodul mic, parohul bisericii, Prot. Serghei a fost decorat de către Înaltpreasfinția Sa cu dreptul de a purta Mitră în semn de recunoștință pentru munca depusă în această parohie.

După oficierea Sfintei Liturghii, a urmat tradiționalul înconjor al bisericii cu citirea pericopelor evanghelice praznicale și a fost oficiat un Te-deum de mulţumire Domnului pentru toate binefacerile ce au loc în această parohie iar mai târziu ÎPS Vladimir a felicitat credincioşii prezenți cu ocazia acestui eveniment de referinţă în istoria localităţii.

La rândul său, părintele paroh a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru bunăvoinţa de a împărtăşi bucuria sărbătorii cu creştinii din localitatea Chițcani.

Ctitori și binefăcători ai Sfintei Biserici au fost decorați cu medalii și diplome bisericești pentru munca depusă alături de Părintele paroh la toate lucrările ce au loc în parohia sus numită.

Mitropolitul a oferit în dar iconițe cu Sf. M. Mc. Pantelimon tuturor celor prezenți, în semn de sporire duhovnicească și amintire a acestui istoric eveniment petrecut astăzi în s. Chițcani.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com