ÎPS Mitropolit Vladimir, a oficiat slujba Pavecerniței Mari și prima parte a Canonului Sf. Andrei Criteanul - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir, a oficiat slujba Pavecerniței Mari și prima parte a Canonului Sf. Andrei Criteanul

19:59, luni, 27 februarie, 2023 | Cuvinte-cheie: ,

Ne-am îmbolnăvit prin păcat, să ne vindecăm prin pocăinţă. Iar pocăinţa fără post este neputincioasă. Îndreaptă-te, dar, înaintea lui Dumnezeu prin post. (Sfântul Vasile cel Mare)

Luni, 27 februarie 2023, în prima zi a Postului Mare, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a oficiat slujba Pavecerniței Mari și prima parte a Canonului Sf. Andrei Criteanul, la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău.

Perioada duhovnicească în care s-a intrat este una deosebită şi din punct de vedere liturgic. Slujbele religioase de acum îndeamnă la pocăinţă şi smerenie, iar veşmintele liturgice sunt de culoare închisă.

În cadrul Pavecerniţei Mari, soborul slujitor a citit o parte din cele peste 250 de imnuri compuse de Sfântul Andrei Criteanul, de o frumuseţe teologică şi duhovnicească aparte. Acest Canon se citeşte în primele patru zile din prima săptămână a Postului Mare, dar şi la Denia de miercuri seara a săptămânii a cincea, când preoţii vor citi integral compoziţia Sfântului Andrei Criteanul.

Mulţime de credincioşi, lăsând toată grija și tulburarea cea lumească, aprind câte o lumânare, venind la pocăință pentru o viaţă mai îndreptată prin înălţarea acestor rugăciuni de umilinţă.

La catedrala mitropolitană, Slujba Pavecerniţei cu Canonul se oficiază de luni până joi, începând cu ora 17.00.

Tot în această săptămână, în zilele de miercuri și vineri, se va săvârși Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com