Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat un Parastas pentru nou-adormitul Protoiereu mitrofor Teodor Balanuț

12:17, marți, 26 ianuarie, 2021 | Cuvinte-cheie:

Marți, 26 ianuarie, în dimineața zilei, Înaltpreasfințitul Vladimir,  Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a oficiat un Parastas la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”, pentru nou-adormitul Protoiereu mitrofor Teodor Balanuț.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi ai Catedralei Mitropolitane.

Părintele Teodor a fost o fire statornică în cele duhovnicești, trecând cu discernământ și credință neclintită peste vremurile de prigoană a Bisericii, de până la 1990, dar și peste greutățile cu care sa confruntat întreaga societate în ultimile trei decenii.

Smerenia, bunătatea și hărnicia care l-au caracterizat întreaga sa viață rămân celor care l-au cunoscut drept amintire și exemplu.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Sfânta Liturghie și slujba înmormântării vor fi săvârșite astăzi, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Capitală, de către PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și soborul de slujitori ai Catedralei.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com