Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat un Parastas pentru nou-adormitul Protoiereu mitrofor Vasile Panas

21:29, miercuri, 13 ianuarie, 2021 |

Miercuri, 13 ianuarie, în a doua parte a zilei, Înaltpreasfințitul Vladimir,  Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a oficiat un Parastas la biserica „Sfânta Treime” din Capitală, un Parastas pentru nou-adormitul Protoiereu mitrofor Vasile Panas.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea și Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept, împreună cu un sobor de preoți militari.

Vrednicul de pomenire Părintele profesor Vasile Panas a însemnat mult pentru învățământul teologic din Republica Moldova, precum şi pentru biserica „Sfânta Treime”, unde a slujit lui Dumnezeu trei decenii, păstorind și povățuind nenumărați fii duhovnicești. Acesta a făcut parte cu demnitate și din Sectorul sinodal al clericilor militar ai Bisericii noastre.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Sfânta Liturghie și slujba înmormântării vor fi săvârșite joi, 14 ianuarie, la biserica „Sfânta Treime” din municipiul Chișinău, de către Preasfințitul Ioan, Episcopul Sorocii, Vicar mitropolitan, împreună cu un sobor de preoți.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com