Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir a primit în vizită pe Ambasadorul Republicii Bulgaria, dl Evgueni Stoytchev

14:00, miercuri, 23 octombrie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

Miercuri, 23 octombrie 2019, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit în vizită la Reședința Mitropolitană din Chișinău pe Ambasadorul Republicii Bulgaria, dl Evgueni Stoytchev.

Excelența Sa a fost însoțit de către reprezentanți ai Ministerului de Externe al Bulgariei, dar și de către Dl Victor Țvircun, profesor și doctor habilitat.

În cadrul discuțiilor, Dl Ambasador a mulțumit Întâistătătorului BOM pentru primire, subliniind faptul că se bucură să cunoască realitățile societății și ale Bisericii noastre, în special a remarcat grija și susținerea Mitropolitului manifestată față de comunitățile ortodoxe de etnici bulgari din sudul țării noastre.

De asemenea, s-a subliniat și importanța bunelor relații dintre Biserica Ortodoxă din Moldova și Biserica Ortodoxă din Bulgaria, Mitropolitul Vladimir apreciind bogata experiență diplomatică a domnului ambasador și contribuția sa importantă la aprofundarea acestor relații.

În cadrul întâlnirii, Ierarhul a oferit mai multe decorații bisericești oaspeților: Dlui Evgueni Stoytchev – „Ordinul Sf. Ierarh Petru Movilă de gradul II”, Dnei Tanya  Mihailova – „Ordinul Cuv. Parascheva de gradul III”, iar ceilalți oaspeți au fost menționați cu „Medalia jubiliară 25 de ani de activitate a Întâistătătorului BOM – Mitropolitul Vladimir”.

La final, Dl Ambasador i-a dăruit Mitropolitului Moldovei un ghid cu cele mai reprezentative locuri din Bulgaria, iar ÎPS Mitropolit Vladimir a oferit în dar la rândul său oaspeților câte un album cu activitatea sa la 25 de ani de slujire arhierească, întitulat „O viață în lumina credinței”, semnat de dl Victor Țvircun.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com