Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir a resfințit biserica parohiei cu hramul Sfânta Cuvioasa Parascheva din s. Văsieni, r. Ialoveni

20:15, sâmbătă, 19 octombrie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

Sâmbătă, 19 octombrie 2019, ÎPS Mitropolit Vladimir a resfințit biserica parohiei cu hramul Sfânta Cuvioasa Parascheva din satul Văsieni, raionul Ialoveni, după finisarea procesului de reparație interioară a locașului de cult.

După slujba de resfinţire, Întâistătătorul a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Printre coliturghisitori au fost: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan, Prot. mitr. Anatolie Stefanov, Protopop de Ialoveni, Prot. mitr. Petru Pisica, Secretar al Protopopiatului Ialoveni, parohul bisericii pr. Eugen Sprâncean și un sobor de preoți și diaconi.

Cu acest prilej de bucurie duhovnicească, mulțimea enoriașilor, dar și a oaspeților parohiei, s-a adunat în biserica din sat pentru a o lăuda pe Sfânta Cuvioasa Parascheva, ocrotitoarea cerească a acestei comunități creștine, aducând mulțumire și recunoștință lui Dumnezeu pentru realizările frumoase ale bisericii și ale întregii comunități parohiale.

Răspunsurile la Slujba praznicală au fost date de către corul preoțesc „Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu Bodoni”.

La Vohodul mic, parohul bisericii pr. Eugen Sprâncean a fost decorat cu dreptul de a purta cruce cu pietre scumpe.

La momentul potrivit din cadrul Sfintei Liturghii, ÎPS Mitropolit Vladimir a hirotonit în treapta de diacon pe teologul Simeon Gamarț, pe seama Catedralei Mitropolitane din mun. Chișinău.

După Liturghie a fost săvârșit un Te-Deum de sănătate și mulțumire față de Bunul Dumnezeu pentru nespusele bunătăți revărsate asupra credinciosului Său popor. Iar, mai apoi ÎPS Mitropolit Vladimir a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a adresat totodată un mesaj de felicitare și mulțumire tuturor celor prezenți care au contribuit la împodobirea și reparația sfântului locaș.

La rândul său, părintele-paroh Eugen a mulțumit Înaltpreasfinitului Vladimir, preoților, autorităților publice, cântăreților, ctitorilor, pentru prezența rugătoare, susținere, jertfă și participare la sărbătoarea dedicată sfințirii bisericii.

Totodată, părintele-paroh și-a manifestat recunoștința față de Înaltpreasfinția Sa pentru bunăvoință și susținere, declarând că și în continuare, cu ajutorul Domnului, atât el, precum și credincioșii din parohie vor merge pe calea mântuirii, bine ştiind că Atotțiitorul îi preamăreşte cu dumnezeiască puterea Sa pe cei ce iubesc podoaba casei Sale.

La final, toți cei prezenți au fost invitați la agapa de sărbătoare pregătită cu mult drag de către credincioasele din localitate.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com