ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta Liturghie și o tundere în monahism la Biserica Icoana Maicii Domnului „Bucuria tuturor scârbiților” din Chișinău - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta Liturghie și o tundere în monahism la Biserica Icoana Maicii Domnului „Bucuria tuturor scârbiților” din Chișinău

16:34, sâmbătă, 14 mai, 2022 | Cuvinte-cheie: ,

Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a săvârșit sâmbătă, 14 mai 2022, Sfânta Liturghie și o tundere în monahism la Biserica Icoana Maicii Domnului „Bucuria tuturor scârbiților” din sectorul Botanica, mun. Chișinău.

Ierarhului i-au coliturghisit Prot. mitr, Dr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan, Prot. Gheorghe Jeverdan, preotul-paroh al bisericii, PC Arhim. Filaret (Cuzmin), Starețul Mănăstirii Căpriana și un sobor de preoți și diaconi.

Numeroși credincioși au venit la Biserica Icoana Maicii Domnului „Bucuria tuturor scârbiților” din capitală, pentru un eveniment mai neobișnuit, tunderea în monahism a celui care de mai multe decenii îi îndrumă pe calea duhovnicească.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul „Gnosis” al parohiei „Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou” din sectorul Telecentru al Capitalei, condus de dl Sergiu Crudu.

După oficierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat tunderea în monahism pe seama Mănăstirii Căpriana a Preotului-paroh, Gheorghe Jeverdan, primind numele de Gavriil în cinstea Sf. Irh. Gavriil Bănulescu-Bodoni.

Astfel, ÎPS Vladimir i-a adresat un cuvânt duhovnicesc, exprimându-și nădejdea că această lepădare de lume a slujitorului, va presupune o nouă treaptă spre calea mântuirii, totodată Întâistătătorul i-a urat ieromonahului Gavriil să ducă cu vrednicie această binecuvântată cruce și să se roage pentru confrații întru credință.

La final ieromonahul Gavriil a primit și urările de bine ale nașilor săi de călugărie: PC Arhim. Filaret (Cuzmin) starețul mănăstirii Căpriana, PC Arhim. Serafim (Goncear), parohul bisericii „Nașterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul” sect. Petricani al Capitalei, PC Arhim. Luca (Lozovanu), Duhovnicul-administrator al Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” din orașul Taraclia, PC Părinte Damian, paroh al Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din s. Măgurele, r. Ungheni.

Fiecare creștin care s-a apropiat să primească prima binecuvântare de la Ieromonahul Gavriil (Jeverdan), a primit în dar câte o cărțulie și o iconiță de la Înaltpreasfințitul Vladimir în semn de profundă amintire a evenimentului unic de astăzi petrecut în parohia lor.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com