ÎPS Mitropolit Vladimir a slujit Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Stavropighială ”Nașterea Domnului” din Zăbriceni, r. Edineț - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir a slujit Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Stavropighială ”Nașterea Domnului” din Zăbriceni, r. Edineț

3:19, luni, 8 iulie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

În duminica a II-a după Cincizecime și sărbătoarea Nașterii Sfântului Prooroc și Botezător Ioan, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a slujit Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Stavropighială ”Nașterea Domnului” din Zăbriceni, r. Edineț.

Mitropolitului i-a coliturghisit PC arhim. Damian (Burlacu), starețul Mănăstirii și slujitorii așezământului monahal.

La serviciul divin de astăzi au fost prezenți mulțime de credincioși și pelerini veniți de pretutindeni pentru a înălța rugăciuni alături de Întâistătător și obștea monahală.

Sfânta Liturghie a fost înfrumusețată de hirotonia ipodiaconului Teodosie (Gurulea), absolvent al Seminarului Teologic de la Zăbriceni anul 2009, în treapta de ierodiacon pe seama mănăstirii.

Astăzi, acum 35 de ani, la 7 iulie 1989, prin decizia Sfântului Sinod și a Preafericitului Patriarh Pimen, arhimandritul Vladimir (Cantarean), secretar al Eparhiei de Cernăuți, a fost ales Episcop al Chișinăului și al Moldovei.

În cuvântul adresat la final, părintele stareț, arhimandritul Damian a mulțumit Întâistătătorului pentru vizită, slujbă și purtarea de grijă părintească pe care o are față de Sfânta Mănăstire, oferindu-i în dar o icoană a Maicii Domnului de la Neamț.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a mulțumit părintelui stareț și obștei monahale pentru primirea călduroasă și plină de iubire frățească apreciind considerabil munca ce se depune aici atât duhovnicească cât și materială, de asemenea a mulțumit și creștinilor prezenți în număr mare pentru rugăciuni și grija ce o poartă fiecare în parte față de această vatră monahală care nu numai arhitectural dar și sufletește, poartă un statut asemenea ca la Sfântul Munte Athos.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com