ÎPS Mitropolit Vladimir și ÎPS arhiepiscop Anatolie, au liturghisit la hramul Mănăstirii Ciuflea - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir și ÎPS arhiepiscop Anatolie, au liturghisit la hramul Mănăstirii Ciuflea

19:25, sâmbătă, 4 martie, 2023 | Cuvinte-cheie: ,

În prima sâmbătă a postului mare, numită și Sâmbata Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron, 4 martie, Mănăstirea Ciuflea și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie având coliturghisitori pe ÎPS Anatolie, arhiepiscop de Cahul și Comrat, PC arhim. Nicolae (Roșca), duhovnicul-administrator al mănăstirii precum și un sobor de preoți militari din cadrul Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul mixt al Mănăstirii Ciuflea, dirijat de presbitera Olga Gheţiu.

La raportul PC arhim. Nicolae, în zi de hram, doi clerici ai mănăstirii au fost decorați cu distincții bisericești: prot. mitr. Rodion Severin – dreptul de a sluji cu Ușile Împărătești deschise până la rugăciunea Tatăl nostru iar iereul Boris Balan – dreptul de a purta cruce cu pietre scumpe.

În cadrul sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa la hirotonit pe ipodiaconul Anatolie Juraveli, absolvent ATOM 2022, în treapta de diacon.

După Sfânta Liturghie Mitropolitul Vladimir a felicitat pe părintele arhimandrit Nicolae care a primit numele de botez în cinstea Sf. M. Mc. Teodor Tiron, deasemenea Ierarhul s-a adresat și către adunarea drept-măritoare cu un cuvânt arhipăstoresc, vorbind celor prezenți despre Sf. Mare Mucenic Teodor, ocrotitorul Sfintei Mănăstiri Ciuflea.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com