Header image

Israelul dă liber la convertirea la Iudaism. Mii de imigranți ar putea fi recunoscuți ca evrei

16:59, luni, 3 noiembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Sute de mii de imigranți ar putea fi recunoscuți ca evrei după ce guvernul israelian a aprobat o lege prin care facilitează convertirea la iudaism.
Legea prevede ca marele rabin din fiecare oraş israelian să poată poate institui şi conduce o curte care să se ocupe de convertiri potrivit criteriilor stabilite de Marele Rabinat al Israelului.

Miniştrii israelieni au ajuns la un acord asupra acestei propuneri legislative iniţiată de deputatul Elazar Stern din cadrul formaţiunii de centru Hatnuah, condusă de ministrul Justiţiei, Tzipi Livni, care ar urma să crească în mod considerabil numărul instanţelor pentru analizarea cererilor de convertire, transmite Mediafax.

Doar patru tribunale care aparţin de rabinatul ortodox sunt recunoscute în prezent de stat. Aceste tribunale sunt vizate de critici din cauza practicilor stricte şi descurajatoare în materie de convertiri.

Aproximativ 364.000 de israelieni sunt declaraţi în prezent “fără religie”, majoritatea fiind imigranţi din fosta URSS care nu sunt consideraţi evrei potrivit “halakha”, stricta tradiţie religioasă evreiască, cu toate că majoritatea au ascendenţă iudaică.

Marele Rabinat, dominat de ultraortodocşi, urmează să se reunească pentru a lua o decizie cu privire la această lege, potrivit unui purtător de cuvânt.

Sursa: http://activenews.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com