Jihadiștii sirieni efecuiază o purificare etnică a creștinilor - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Jihadiștii sirieni efecuiază o purificare etnică a creștinilor

13:10, vineri, 19 iulie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Facțiunile radicale din cadrul opoziției siriene folosesc războiul civil pentru a efectua o purificare etnică a creștinilor, consideră președintele Uniunii internaţionale a creştinilor , Joseph Hakim.

Minoritatea creștină băştinaşă din Siria este acum „forțată să fugă din orașele și satele lor” și să caute refugiu în alte localităţi mai sigure din țară și din străinătate. Vărsarea de sânge continuă din Siria şi le dă islamiștilor posibilitatea de a „termina ceea ce nu au reuşit turcii otomani,” a spus expertul, referindu-se la genocidul creștinilor armeni din timpul primului război mondial. „Cred că ceea ce se întâmplă nu poate fi numit altfel  decât genocid,” – a spus Hakim.

Hakim relatează despre pasivitatea Comunității Europene, care este martoră la uciderea creştinilor, decapitarea preoților, distrugerea bisericilor, răpirea episcopilor din Siria. Potrivit expertului, acesta este un efort coordonat pentru nimicirea populației creștine din Siria, Egipt, Irak, Liban și Orientul Mijlociu.

traducere pentru www.ortodox.md
Sursa: sedmitza.ru

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com