La 15 ani de la explozia blocului locativ din Soroca, pe locul fostei construcții se ridică o capelă / VIDEO - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

La 15 ani de la explozia blocului locativ din Soroca, pe locul fostei construcții se ridică o capelă / VIDEO

13:40, sâmbătă, 29 octombrie, 2022 | Cuvinte-cheie:

La 15 ani de la explozia blocului locativ din Soroca, care a zguduit întregul oraș și nu numai, pe locul fostei construcții se ridică o capelă. Cu această idee a venit Petru Morari, un om de afaceri din Soroca. Construcția a început în vara acestui an, iar cele șase persoane antrenate în lucru, muncesc pentru a edifica această capelă. Cu toate că mai mult din jumătate din cele planificate au fost deja realizate, constructorii mai au de efectuat unele lucrări complexe.

Capela din Soroca, este o copie a celei din satul Donici, care la rândul ei este o miniatură a unei biserici din Sankt Petersburg creată de arhitectul italian Francesco Bartolomeo Rastrelli. Capela este în contrast cu blocurile sovietice ridicate în preajmă, așa că va ieși în evidență din orice unghi o vom privi. Ulterior va fi amenajată și zona adiacentă.

Amintim că în seara zilei de sâmbătă, 27 octombrie 2007, aproape de ora 22.00, o explozie puternică a distrus o parte din blocul de locuit de pe strada Ştefan cel Mare, 117 din oraşul Soroca. Locatarii care s-au putut salva au încercat să iasă singuri din bloc, ori cu ajutorul vecinilor.

În urma deflagrației și-au pierdut viața Alina Sterleţchi, o fetiță de 11 ani, Anatol Lozinschi, în apartamentul căruia procurorii au presupus că a avut loc explozia gazului, și soții Lidia şi Grigore Palamari, după decesul cărora au rămas orfane două fete. Ulterior și-a pierdut viața și salvatorul Igor Gheleţchi.

Sursa: https://observatorul.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com