Header image

La biserică sau la discotecă? Cum au început Postul Crăciunului mai mulţi tineri din Capitală

22:18, duminică, 29 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: ,

Au început Postul Naşterii Mântuitorului prin distracţii în discoteci şi consum de alcool. Este vorba despre sute de tineri din Capitală, care nu ţin la canoanele bisericeşti. Totuşi, sunt şi dintre cei care petrec această perioadă în rugăciune.

Unii tinerii spun că postul Crăciunului este unul dintre cele mai aspre din an și trebuie respectat cu strictețe. În această perioadă, ei merg mai des la biserică, se roagă și se abțin de la consumul anumitor produse:

„Venim și cântăm în cor fiindcă aceasta ne-a adunat pe toți, pentru că avem același scop: să-l lăudăm pe Dumnezeu. Ceea ce ține de perioada postului. Trebuie să fim la sfintele slujbe.”

„Atâta timp cât este un lucru frumos și plăcut lui Dumnezeu și aduce mântuire sufletului, nu regret pentru că nu am ce pierde. Pe viitor îmi doresc să devin un bun creștin.”

Alții nu ţin cont de învăţătura bisericească: 

„Nu e o problemă pentru că nu țin post acum. Dar de luni promit că țin post.”

„Eu acuma nu țin post. La discotecă e și normal….căci suntem tineri și ca orice tânăr ne distrăm. Aceștia mai maturi poate țin post, dar noi suntem tineri.”

„Pentru mine nu e o problemă că vin la discotecă. Am venit cu prietenii. Chiar și dacă e postul… Eu socot că credința e pentru om, dar nu e pentru…”

Administratorii cluburilor de noapte spun că localurile sunt deschise, indiferent dacă este post.

„Diferența între perioada de post și oricare zile simple nu este mare. Tineretul, dacă dorește să se odihnească, se odihnește. Nu duce cont că e post sau că e altceva, un eveniment organizat.”

Preoții spun că se roagă pentru toți tinerii, indiferent de modul în care aceştia petrec timpul liber.

Postul Crăciunului se va încheia în data de 6 ianuarie. În acea zi, credincioșii nu vor mânca până la apusul soarelui.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com