La Catedrala Mitropolitană din Chişinău au fost aduse spre închinare icoana şi părticele din moaştele Sfintei Matrona - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

La Catedrala Mitropolitană din Chişinău au fost aduse spre închinare icoana şi părticele din moaştele Sfintei Matrona

9:55, luni, 18 martie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

În urma numeroaselor solicitări a credincioșilor, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, către Duminica Ortodoxiei, 18 martie 2019, la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” din mun. Chişinău, au fost aduse din Rusia, spre închinare drept-măritorilor creştini, icoana şi părticele din moaştele Fericitei Matrona din Moscova.

Sfânta Fericita Matrona, pe care Sfântul Ioan de Kronstadt a numit-o „al optulea stâlp al Rusiei” se bucură de o mare cinstire în rândul poporului rus, dar și la nivel internațional.

În țara noastră, Fericita Matrona se bucurură de o mare cinste în rândurile credincioșilor, motiv pentru care icoana împreună cu părticele din moaștele Fericitei sunt aduse periodic spre închinare în ultimii ani.

Matronușka se arată în visuri oamenilor și le spune: „Eu te voi ajuta, numai să vii la mine” Ea ajută pe toți care se adresează ei cu credință.

Să-L lăudăm pe Domnul pentru că ne învredicește să primim aceste mari sfințenii și să vestim că Fericita Maică Matrona este grabnic ajutătoare celor care vin cu credință curată și nădejde pentru a-i cere mijlocirea în fața Mântuitorului Iisus Hristos.

Îndemnăm credincioşii drept-măritori pentru a da împreună cinstirea cuvenită acestei bineplăcute Sfinte a lui Dumnezeu!

Bucură-te, Cuvioasă maică Matrona,

caldă rugătoare lui Dumnezeu pentru noi!

Contact Form Powered By : XYZScripts.com