La Cernăuţi, deputații au votat confiscarea terenurilor parohiilor BOUkr - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

La Cernăuţi, deputații au votat confiscarea terenurilor parohiilor BOUkr

15:55, luni, 1 mai, 2023 |

Consiliul local al orașului Cernăuți a votat privarea a 22 de comunități ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene de dreptul de folosință a terenurilor.

Pe 27 aprilie 2023, deputații consiliului local din or. Cernăuți au decis în unanimitate să ridice dreptul de folosire a terenurilor de la 22 de comunități ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene, transmite „Suspilne Cernăuți”.

Resursa relatează că este vorba, printre altele, despre Catedrala din Cernăuți, biserica Sfântului Ierarh Nicolae, mănăstirea Horecea și alte obiecte.

Primarul or. Cernăuți Roman Kliciuk a declarat pe pagina sa de Facebook că „acesta este un pas logic și corect”. „Sunt sigur că acțiunile noastre vor deveni un stimulent pentru o trecere la bisericile ucrainene. Să eliberăm Ucraina de invadatori pe toate fronturile! Numai așa vom deveni liberi!”, a scris Kliciuk.

UJO a informat mai devreme că potrivit avocatului Lavrei, părintelui Nikita Cekman, acțiunile autorităților în direcția confiscării terenurilor de la Biserica Ortodoxă Ucraineană sunt ilegale, nu implică consecințe juridice și conțin semne de infracțiuni penale.

Sursa: https://spzh.news/ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com