La Cernăuți, mii de credincioși l-au întâmpinat ÎPS Tihon al Americii - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

La Cernăuți, mii de credincioși l-au întâmpinat ÎPS Tihon al Americii

8:41, marți, 4 iunie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

Mitropolitul Tihon va vizita mănăstirile și bisericile BOUkr într-o serie de eparhii din vestul Ucrainei și se va afla în Ucraina până pe 4 iunie.

Pe 01 iunie 2024, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din America, Preafericitul Mitropolit Tihon, a sosit în Ucraina pentru o vizită oficială. Eparhia Cernăuților și a Bucovinei a Bisericii Ortodoxe Ucrainene (BOUkr) a publicat pe Facebook un filmuleț în care este arătată întâmpinarea solemnă a Preafericitului Părinte Tihon lângă catedrala Pogorârii Duhului Sfânt din Cernăuți.

Mii de credincioși ortodocși bucovineni și zeci de clerici l-au întâmpinat pe Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din America.

Preafericitul Părinte Mitropolit a fost însoțit de Mitropolitul Meletie al Cernăuților și Bucovinei.

Se știe că mitropolitul Tihon va vizita mănăstirile și lăcașurile Bisericii Ortodoxe Ucrainene într-o serie de eparhii din vestul Ucrainei și va rămâne în Ucraina până pe 4 iunie.

UJO a informat mai devreme că primatul Bisericii Ortodoxe a Americii a făcut apel la Comisia pentru libertatea religioasă din SUA în legătură cu Biserica Ortodoxă Ucraineană.

Sursa: https://spzh.live/ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com