La Cuconeștii Vechi, baștina Părintelui Sofian Boghiu a fost înființat Schitul cu hramul Sf. Arhanghel Mihail - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

La Cuconeștii Vechi, baștina Părintelui Sofian Boghiu a fost înființat Schitul cu hramul Sf. Arhanghel Mihail

19:38, marți, 23 aprilie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

 

La Cuconeștii Vechi, baștina Părintelui Sofian Boghiu a fost înființat Schitul cu hramul Sf. Arhanghel Mihail. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, desfășurată în data de 23 aprilie 2024.

Proces-verbal NR. 011

 din 23 aprilie 2024

 

S-a audiat:

           Raportul Preasfințitului Siluan, Episcop al Orheiului, Vicar al Mitropoliei Chișinăului şi a întregii Moldove, președinte al Sectorului Sinodal Mănăstiri şi Viață Monahală, privind înființarea schitului de călugări Sf. Arhanghel Mihail în perimetrul Centrului cultural-istoric Cuconeștii Vechi din raionul Edineţ.

 

S-a decis:

  1. De a înființa schitul de călugări Sf. Arhanghel Mihail în perimetrul Centrului cultural-istoric Cuconeștii Vechi din raionul Edineţ, al Eparhiei Chișinăului.
  1. De a desemna pe protoiereul mitrofor Mihail Bortă în funcția de administrator al schitului de călugări Sf. Arhanghel Mihail în perimetrul Centrului cultural-istoric Cuconeștii Vechi din raionul Edineţ.

Înființarea Schitului Sfântul Arhanghel Mihail la Cuconeștii Vechi, loc de o rară frumusețe și reflecție duhovnicească, este o profundă bucurie și binecuvântare pentru toți cei care l-au cunoscut pe viu, sau din opera scrisă, pe marele duhovnic al Ortodoxiei românești, Arhimandritul Sofian Boghiu, starețul sfintei mănăstiri Antim din București.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com