Header image

La editura Renașterea a fost editat volumul „Eroismul cotidian. Eseuri despre viața creștină”

0:22, miercuri, 2 februarie, 2022 | Cuvinte-cheie: ,

Părintele Paul Siladi a publicat la editura Renașterea volumul „Eroismul cotidian. Eseuri despre viața creștină”, un volum care denotă o reflecție proaspătă și de o profundă actualitate. Volumul va fi lansat în cadrul zilelor Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
„Avem în față o carte despre bucurie, politețe, ordine, obișnuință, realism, efort, disciplină, renunțare de bună voie, rugăciune, postire, spovedanie, Împărtășanie, viață echilibrată, dar și despre fermitate, hotărâre, căderi și ridicări, fantezie și închipuire. Am spune, o carte despre o viață firească de creștin.
Toate par azi contestate și lipsite temelie. Sunt umplute de un conținut fluid, încât acești descriptori ai normalității creștine sunt tot mai greu de împlinit. Cele de mai sus devin dintr-o data «fapte mari», iar capacitatea de a le săvârși, devine eroism. Despre acest tip de eroism zilnic ne vorbește Pr. Paul Siladi, pornind de la deja celebrele 55 de maxime ale Pr. Thomas Hopko, alcătuind un «manual» de viețuire creștină, accesibil oricărui cititor”.
Pr. Conf. Univ. Dr. Cristian Sonea
***

Pr. Paul Siladi:

Ce poate spune autorul despre o carte? Cred că destul de puțin. În clipa în care a pornit în lume, cartea are destinul ei independent, iar cel care a scris-o se poate așeza liniștit pe margine să vadă cum evoluează. Nici acest mic volum nu se sustrage drumului comun pe care îl au cărțile. Când au ieșit din tipografie sunt ca niște adolescenți care își caută drumul în viață. Puțini dintre ei ajung cu adevărat staruri, puțini reușesc să lase un semn bine definit asupra lumii, dar de trăit, trăiesc majoritatea. Chiar dacă nu schimbă lumea, mulți reușesc să fie semnificativi pentru o mână de oameni, să fie parte a unor întâlniri care contează. E tot ce pot să sper eu pentru fiecare dintre volumele pe care le public. Inclusiv acesta, care azi a ieșit de la tipografie.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com