La Iaşi va fi proiectat un film documentar despre viaţa Sfântului Gheorghe Pelerinul - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

La Iaşi va fi proiectat un film documentar despre viaţa Sfântului Gheorghe Pelerinul

9:59, joi, 8 august, 2019 | Cuvinte-cheie: ,

Centrul Cultural Misionar DOXOLOGIA al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei organizează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, proiecția filmului „Pelerin pe urmele Sfântului Gheorghe Pelerinul”.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor culturale Serile Doxologia și va avea loc marți, 13 august, începând cu ora 18.00, în sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan Iaşi – cu patru zile înainte de pomenirea Sfântului Gheorghe Pelerinul, de pe 17 august.

Realizat de către departamentul Doxologia Media al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, filmul prezintă, în aproape o oră, viaţa Sfântului Gheorghe Pelerinul, mare nevoitor şi iubitor de Dumnezeu, născut în anul 1846, în satul Şugag (judeţul Alba).

Proclamarea Solemnă a canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul a avut loc duminică, 25 martie 2018, după oficierea Sfintei Liturghii de către Părintele Patriarh Daniel, alături de alți paisprezece ierarhi români, la Catedrala Mitropolitană din Iași.

După cum s-a consemnat și în Tomosul Sinodal de Canonizare, Sfântul Gheorghe Pelerinul a rămas în memoria vie a Bisericii, în evlavia ierarhilor, a preoţilor, a călugărilor şi a mirenilor ca pildă de iubire jertfelnică, de înfrânare, de smerenie şi de povăţuire duhovnicească.

Intrarea este liberă!

***

Sfântul Gheorghe Pelerinul

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat pe nevoitorul Gheorghe Lazăr în data de 5 octombrie 2017.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezidat la Iași ceremonia de proclamare a sfințeniei nevoitorului Gheorghe Lazăr, originar din Ardeal, în 25 martie 2018, în contextul aniversării a 100 ani de la Unirea Basarabiei cu Regatul României (27 martie 1918).

Sfântul Gheorghe Pelerinul a vieţuit în smerenie şi osteneală, fiind propovăduitor, prin viaţă şi prin cuvânt, al Evangheliei lui Hristos, pentru care a fost hărăzit de Dumnezeu cu bogat har, prin care a săvârşit minuni şi vindecări, atât în vremea vieţii pământeşti, cât şi după moarte, fiind cinstit de credincioşi.

Foto credit: Doxologia

Sursa: https://doxologia.ro/, https://basilica.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com