Header image

La Kiev se desfăşoară a XI-a ediţie a Festivalului Internațional de film ortodox „Pokrov”

18:11, duminică, 13 octombrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

La 11 octombrie 2013 la Opera Națională a Ucrainei a fost inaugurat Festivalul Internațional de film ortodox „Pokrov”, consacrat aniversării de 1025 de ani de la Creștinarea Rusiei.

La ceremonia de deschidere Preafericitul Mitropolit al Kievului și al întregii Ucraine Vladimir i-a felicitat pe toți cei adunaţi la eveniment și a subliniat importanța filmului ortodox pentru societatea de astăzi. „Mă bucur să declar deschiderea festivalului și să anunț că festivalul al XI-a este viu și activează. Filmele reprezintă  o forță mare în viața oamenilor, atât în ​​vremurile bune cât şi în cele rele, deoarece sunt create pentru oameni. Ar fi bine să se dezvolte această ramură a artei spre beneficiul și folosul omenirii „, – a spus Preafericitul vladâcă.

În ziua de deschidere a festivalului a avut loc premiera mondială a filmului de lung metraj  „Luka” (2013), care relatează despre Sfântul Luca al Crimeei – doctorul fără-de-arginţi şi mărturisitorul Ortodoxiei.

În programul de concurs al festivalului „Pokrov” au fost incluse mai mult de 60 de filme de conținut creștin, create în ultimii doi ani în diferite țări. Filmele sunt înscrise în mai multe categorii, inclusiv documentare, de scurt metraj și animate.

Ceremonia de închidere a festivalului va avea loc de sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului la 14 octombrie, la Casa de Cinema.

traducere pentru ortodox.md

sursa pravoslavie.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com