La solemnitatea dedicată Zilei Drapelului, Mitropolitul Vladimir a îndemnat deputații la „unire” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

La solemnitatea dedicată Zilei Drapelului, Mitropolitul Vladimir a îndemnat deputații la „unire”

19:49, miercuri, 27 aprilie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

Miercuri, 27 aprilie, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, a participat la solemnitatea dedicată Zilei Drapelului de Stat organizată la Parlamentul Republicii Moldova. Înainte de şedinţă, dl Andrian Candu, Preşedintele Parlamentului a avut o întrevedere cu reprezentanții cultelor creștine majoritare din țara noastră.

Tot astăzi Vlădica Vladimir a participat, în holul Parlamentului, la Târgul caritabil, de confecţii hand-made, a copiilor din centre de plasament din Republica Moldova. Ierarhul a felicitat pe cei prezenţi cu ocazia sărbătorii împărătești a Învierii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos care se apropie, apreciind obiectele confecţionate de copii. Mitropolitul a achiziţionat obiecte cu tematică pascală, susţinând, în acest fel, acţiunea de caritate organizată la Parlament.

În debutul şedinţei solemne, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a rostit un cuvânt de felicitare, în care a atras atenţia parlamentarilor asupra situaţiei grele economice în care se află majoritatea populaţiei din țară. Totodată, Întâistătătorul s-a declarat împotriva legii antidiscriminare, adoptată încă din anul 2012:

„Și în Mitropolia Moldovei, și a Basarabiei, și catolică, și adventiștii, și baptiștii toți au discutat această temă – minoritățile sexuale. Suntem o țară creștină: 98% au spus atunci că sunt creștini iar 2% care îi susțin pe aceste minorități. Este pentru noi o înjosire să fim egali cu acele două procente”, a declarat Mitropolitul în aplauzele unor deputați din legislativ.

Mitropolitul a mai îndemnat deputații la „unire”, pentru a lucra împreună pentru cetățenii Moldovei, astfel încât să intre în istorie ca cel mai puternic legislativ ce are grijă de oameni.

Notă: La 27 aprilie 1990, în prima Sesiune a Sovietului Suprem al R.S.S.M, Tricolorul a fost oficializat ca drapel de stat. Pe 23 aprilie 2010, Legislativul a declarat această dată drept „Ziua Drapelului de Stat”.

Sursa: www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com