Header image

La Telenești s-a desfăşurat seminarul teoretico – practic pentru profesorii de religie

0:02, sâmbătă, 12 noiembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

La 10 noiembrie  în incinta gimnaziului din s. Verejeni, r. Telenești s-a desfăşurat seminarul teoretico – practic pentru profesorii de religie cu genericul: ,,Datoriile față de Dumnezeu.”

Drept oaspeţi de onoare la seminar au participat Protoiereul Marian Boldescu – protopopul bisericilor din raionul Telenești și doamna Natalia Bîrsan – metodist raional la Religie.

În cuvîntul de salut, Protopopul a subliniat că: ,,Religia este disciplina școlară care se bazează pe revelația divină și-i conduce pe elevi spre cunoașterea lui Dumnezeu. Acest obiect învață tînărul despre iubirea adevărată și despre adevăratele valori și virtuți ale omului, astfel evităm ca adolescenții să se mai simtă atît de confuzi. Prin această formare spirituală, tînărul va crește  perfect conștient, la pericolele din exterior și capabil să facă față problemelor care pot apărea la maturitate. Pentru a dobîndi aceste competențe în educația religioasă, profesorul de religie are nevoie de o pregătire teologică și pedagogică deosebită.”

În cadrul seminarului a fost desfăşurată o oră publică în clasa a VII-a  de către protoiereul Boris Boldescu .

Predarea disciplinei Religie la Verejeni a fost apreciată de către pedagogii prezenţi la ora deschisă, în special de către doamna director a acestui gimnaziu. Elevii au fost destul de activi, demonstrând cunoştinţe din domeniul spiritualităţii. Lecţia deschisă a fost analizată împreună cu profesorii instituţiei. Conducerea gimnaziului a mulţumit pentru antrenarea în cultivarea cunoştinţelor din domeniul Religie, fiind menţionată activitatea protoiereului Boris Boldescu  în calitate de profesor de religie.

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com