Header image

Liturghie arhierească în biserica „Sfântul ierarh Nicolae” din satul Vînători, raionul Nisporeni

9:22, vineri, 29 noiembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

La 28 noiembrie 2013, când Biserica Ortodoxă face pomenire Sfântului Paisie Velicicovski, Preasfințitul PETRU,  a liturghisit în biserica “Sf. Ier. Nicolae” din satul Vînători, raionul Nisporeni.

După  tradiție, Preasfinția Sa a fost întâmpinat de protopopul de Nisporeni, protoiereul mitrofor Vitalie COZARI, parohul bisericii, protoiereul Emilian Mihailiuc, numeroși creștini, dar mai ale, un număr impresionant de copii.

În cadrul Sfintei Liturghii, parohul bisericii, protoiereul Emilian a fost decorat cu distincția Medalia Eparhială “Sf. Bin Cneaz Alexandru Nevski”, gr. II, în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea sărguincioasă pe care o depune spre binele și întru mărirea Bisericii noastre Ortodoxe, părintele Emilian fiind și duhovnicul protopoiatului Nisporeni.

În cadrul cuvântării predicatoriale rostite după citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a vorbit despre felul cum trebuie să educăm copiii, pentru a le asigura acestora un trai conform legilor Dumnezeiești. Preasfinția Sa a amintit și crâmpeie din viața sfinților prăznuiți astăzi, mai ales din cea a sfântului Paisie Velicicovski, activitatea și opera lui fiind foarte importante în dezvoltarea creștinismului din țara noastră.

Preasfinția Sa a mulțumit părintelui Emilian pentru  invitație, îndemnând credincioșii, la plecare, să fie ascultători de duhovnicul lor, să urmeze la biserică și să fie treji în fața ispitelor vieții. Pentru merite deosebite, ctitorii sfântului locaș s-au învrednicit de Diplome Arhierești.

Biroul de presă a Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com