Liturghie arhierească la mănăstirea "Cuvioasa Parascheva", Hîncu - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Liturghie arhierească la mănăstirea „Cuvioasa Parascheva”, Hîncu

18:21, duminică, 13 octombrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Astăzi, 13 octombrie 2013, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a aflat în mijlocul obștii Mănăstirii „Cuvioasa Parascheva”, Hîncu și a credincioșilor prezenți la mănăstire, unde a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

   Slujba a avut loc în catedrala “Sf. Ap. Petru și Pavel”, din complexul mănăstirii, Preasfinția Sa fiind întâmpinat în dimineața zilei de stareța acestui așezământ monastic, egumena PARASCHEVA (Cazacu), împreună cu obștea monahală și crericii slujitori ai mănăstirii.

   După citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a ținut o cuvântare ziditoare de suflet cu învățături desprinse din evanghelia de astăzi, o evanghelie plină de învățături de credință și morală creștină.

   Ulterior Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a menționat pe primarul satului Bursuc, raionul Nisporeni, domnul Victor RUSU, cu Medalia Aniversară „Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni”, prilejuită aniversării a 200 de ani de la înființarea Eparhiei de Chișinău și Hotin.

Biroul de presă a Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com