Liturghie duminicală și Te Deum cu prilejul începerii anului şcolar, la Catedrala Episcopală din Soroca - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Liturghie duminicală și Te Deum cu prilejul începerii anului şcolar, la Catedrala Episcopală din Soroca

14:14, duminică, 2 septembrie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , , ,

În Duminica a XIV – a după Pogorârea Duhului Sfânt, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

Biserica a rânduit ca astăzi, la Sfânta Liturghie, să fie citită pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei (cap. 22, vs. 2-14) care ne prezintă Pilda nunţii fiului de împărat.

În cuvântul rostit în cadrul Sfintei Liturghii, PS Ioan a explicat, pilda Fiului de Împărat, precizând învățăturile principale care se pot desprinde din aceasta.

După Liturghie a fost oficiat un Te Deum cu prilejul începerii anului şcolar, iar mai apoi Episcopul Ioan a dat binecuvântarea cuvenită numeroșilor credincioși, părinţi și elevii prezenţi, îndemnându-i la fapte bune și o viață trăită având drept exemplu pe Hristos și Sfinții Săi.

Sursa: www.ioanmosnegutu.info

Contact Form Powered By : XYZScripts.com