Liturghie praznicală la catedrala episcopală din orașul Ungheni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Liturghie praznicală la catedrala episcopală din orașul Ungheni

19:42, joi, 12 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Astăzi, 12 septembrie 2013, Catedrala Episcopală din orașul Ungheni s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, pentru a-și sărbători ocrotitorul ceresc, pe Sf. Bin. Cneaz Alexandru Nevski, pomenirea căruia o săvârșim.

   Serviciul divin a fost săvârșit de Ierarhul nostru, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, înconjurat de un ales sobor de preoți, dintre care menționăm pe secretarul Episcopiei, arhimandritul IOAN (Moșneguțu), duhovnicul mănăstirii “Sf. Mr. Mc. Gheorghe” din orașul Ungheni, arhimandritul PANTELIMON (Matveevici), clericii catedralei, dar și oaspeți slujitori din cuprinsul episcopiei noastre.

   Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul de Preotese al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, condus de doamna Irina GAJIM.

   În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Dionisie MURARU, s-a învrednicit de primirea Harului Preoției, fiind hirotonit de Preasfinția Sa pe seama parohiei “Nașterea Maicii Domnului” din satul Buzduganii de Jos.

   Odată cu încheierea Sfintei Liturghii, Ierarhul dimpreună cu soborul de preoți și credincioșii, au făcut înconjorul catedralei, citind conform tradiției, “Evangheliile Învierii”.

   La întoarcerea în biserică, s-a oficiat un Te Deum de mulțumire pentru binefacerile primite de la Bunul Dumnezeu, dar și pentru pacea și prosperarea Catedralei “Sf. Bin. Cneaz Alexandru Nevski”.

   Pentru neobosita și rodnica activitate, slujitorul Catedralei, ieromonahul LAVRENTIE (Mîrzac) și arhidiconul DOMETIAN (Redco), au fost decorați de Preasfințitul PETRU cu Medalia Eparhială “Sf. Bin. Cneaz Alexandru Nevski”.

   La final, părintele secretar a adresat Preasfinției Sale un cuvânt de felicitare cu ocazia hramului Catedralei Episcopale, dorindu-I “sănătate fizică deplină, rigoare duhovnicească și mulți și fericiți ani”. Cu un cuvânt de felicitare s-a adresat și duhovnicul mănăstirii “Sf. Mr. Mc. Gheorghe” din orașul Ungheni, arhimandritul PANTELIMON (Matveevici). Ierarhul a mulțumit pentru doririle de bine, felicitând la rându-I întreaga comunitate a credicioșilor, parohieni ai Catedralei Episcopale din orașul Ungheni, invitându-I pe toți la o agapă frățească.

Biroul de presă a Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com