Liturghie praznicală la Mănăstirea „Nașterea Domnului” din Zăbriceni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Liturghie praznicală la Mănăstirea „Nașterea Domnului” din Zăbriceni

14:10, duminică, 4 august, 2019 | Cuvinte-cheie: ,

La data de 4 august 2019, când se împlinesc 20 de ani de la întemeierea Sfintei Mănăstiri Zăbriceni, în Duminica a VII-a după Rusalii, Sfânta Liturghie a fost condusă de către ÎPS Pavel, Mitropolit de Vîșgorod și Cernobîl.

Au mai participat ÎPS Agapit, Mitropolit de Moghiliov-Podolsk și Șargorod, PS Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, PS Marchel, Episcop de Bălți și Fălești, PS Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și un numeros sobor de preoți și diaconi.

Așa cum orice adunare creștină ne duce cu gândul la valorile strămoșilor noștri care au ținut cu sfințenie tradițiile ortodoxe, o bună parte din creștinii drept-măritori au venit la slujbă în port tradițional (cămăși brodate), fiindcă nu există un lucru mai frumos ca unitatea în credință și păstrarea tradițiilor strămoșești.

Cu prilejul prăznuirii celor 20 de ani de la întemeierea sfântului așezământ monahal, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, Episcopul Siluan al Orheiului a înmânat arhimandritului Damian, stareț al Mănăstirii, ordinul mitropolitan „Meritul bisericesc”, gr.II, iar Episcopul Ioan al Sorocii a înmânat protoiereului mitrofor Andrian COTELEA, Secretar eparhial, ordinul „Sf. Irh. Gavriil Bănulescu-Bodoni”, gr.II.

ÎPS Mitropolit Pavel a înmânat, de asemenea, distincții ale Bisericii Ortodoxe din Ucraina: Episcopului Nicodim – ordinul „Sf. Arhanghel Mihail”, Arhimandritului Damian și protoiereului Andrian COTELEA – ordinul „Nașterea Domnului”.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com