Header image

Locțiitorul catedrei mitropolitane din Kiev: Să-I cerem Mântuitorului să ne lumineze pentru alegea unui conducător de stat destoinic

19:37, joi, 22 mai, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Textul adresării Locțiitorului catedrei mitropolitane din Kiev, al mitropolitului de Cernăuți și Bucovina, Onufrie, este postat pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

„Ţara noastră trece printr-o perioadă de grele încercări – se menţionează în textul documentului. – Aproape în fiecare zi auzim despre noi coliziuni soldate cu decese. Cetățenii ucraineni îşi doresc încetarea conflictului fratricid, reconcilierea şi pacea din ţară.

În acest condiţii deloc uşoare se pregătește organizarea alegerilor prezidențiale care vor avea loc duminică, 25 mai 2014.

Biserica nu participă la procesele politice. Noi nu îndemnăm votarea unui sau altui candidat, nu îndemnăm la susținerea uneia sau altei forțe politice.

Îndemnăm toţi credincioșii Bisericii Ortodoxe Ucrainene la o rugăciune sporită pentru țara noastră și pentru poporui Ucrainei.

Să-i cerem Lui Hristos Mântuitorul, să ne lumineze pentru a face alegerea unui conducător de stat destoinic, care ar putea, cu ajutorul lui Dumnezeu, găsi răspunsurile potrivite la provocările complexe cu care se confruntă astăzi patria noastră.

Iar nouă să ne dea o minte bună și curajul de a ne corecta viața cea păcătoasă în una cuviincioasă. În aşa fel, noul președinte va fi pentru noi acel slujitor al lui Dumnezeu, prin care Domnul nu ne va trimite pedepsele sale, dar milostivirea şi bunătăţile Sale.

Fie ca Dumnezeu, prin rugăciunile Prea Sfintei Născătoarei de Dumnezeu și a tuturor sfinților care s-au proslăvit pe pământurile noastre, să ne izbăvească de la fratricid și ne dea pacea, înţelegerea și prosperitatea. „

traducere pentru ortodox.md

sursa http://religions.unian.net

Contact Form Powered By : XYZScripts.com