Header image

Locuitorii din Maaloula au scris o scrisoare către Congresul SUA: „Ce se va întâmpla când SUA ba bombarda Siria?”

17:59, sâmbătă, 7 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , , ,

Ieri, locuitorii oraşului  Maaloula au trimis o scrisoare către Congresul SUA, informând despre crimele care au loc într-unul dintre cele mai vechi orașe creștine din lume.

„Permiteți-ne să vă spunem mai întâi ce s-a întâmplat azi în Maaloula, și apoi să v[ explicăm ce este Maalula – se spune în scrisoare. – La ora 4:00 (ora Damascului) formaţiunile  „Armatei libere a Siriei”, teroriști și criminali … au atacat orașul, încălcând securitatea caselor, a mănăstirilor și bisericilor, profanând icoane, cerând ca oameni să-şi părăsească credința și să treacă la islam.

Da, aceasta este ceea ce s-a întâmplat astăzi în zori în Maaloula, când în oraș au intrat bande înarmate, au împușcat în piață, au închis porțile mănăstirilor și au profanat icoanele.

Aceasta este o crimă care vizează orașele creștine și terorismul, împotriva creștinilor, și aceasta este doar o parte din planul amplu de forţare a creștinilor să-şi părăsească locurile baștinaşe.

Acest lucru se întâmplă acum, când statul este încă puternic. Dar ce se va întâmpla atunci când el va slăbi, când forţele aeriene a SUA vor bombarda Siria?

Ce îi așteaptă pe creștinii din orașe și sate? Este înfricoșător și ne sperie. Ce s-a întâmplat în Hassani [a fost ucis cu bestialitate un călugăr catolic, pr. Francois Murad – n. red.], în Mănăstirea Sfântul Simeon Stalpnicul  și în Homs, unde au existat atacuri teribile asupra bisericilor și mănăstirilor… Ce s-a întâmplat în toate aceste locuri, îţi trezește conștiința, şi provoacă suferință. Ce-am făcut pentru a opri terorismul în Siria? Ne mai vorbind de uciderile în masă care au avut loc în toate orașele cu o minoritate creștină. „

În continuare în scrisoare se relatează istoria acestui oraș antic, unde şi astăzi se vorbeşte limba aramaică, limba în care a vorbit în viața sa pământească Domnul nostru Iisus Hristos, și unde prin muntele care s-a deschis în faţa ei a venit Sfânta întocmai cu apostolii Tecla, şi unde până în prezent se păstrează moaștele ei.

 traducere pentru ortodox.md

sursa pravoslavie.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com