Lucrările la construcţia primei biserici din Australia dedicate Sf. Paisie sunt într-un stadiu avansat - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Lucrările la construcţia primei biserici din Australia dedicate Sf. Paisie sunt într-un stadiu avansat

19:14, miercuri, 27 martie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

Au fost înregistrate progrese semnificative în ceea ce privește finalizarea primei biserici ortodoxe grecești dedicate Sfântului Paisie Aghioritul din oraşul australian Perth, informează Neos Kosmos.

Este interesant faptul că Sfântul Paisie a sugerat construirea unei mănăstiri pe aceste meleaguri în timpul unei vizite în Australia în 1977.

Ulterior, vrednicul de pomenire arhiepiscopul ortodox grec Stylianos a înființat Mănăstirea Sfântul Ioan.

Piatra de temelie a lăcaşului de cult a fost așezată așezată anul trecut, în 21 octombrie, de Preasfințitul Părinte Nikandros de Dorileea.

„Este cu adevărat o binecuvântare pentru noi să avem preoți tineri în Perth care au abilitatea de a vorbi fluent limbile engleză și greacă, o abilitate care îi ajută să se conecteze cu generația tânără și să formeze o comunitate mai largă în cadrul Bisericii Ortodoxe grecești.

Aceasta are ca rezultat o creștere semnificativă a tinerilor membri și a bisericilor care caută binecuvântarea Tatălui Ceresc, indiferent dacă sunt de origine greacă, romană, rusă sau bulgărească”, a declarat Episcopul Nikandros pentru Nea Kosmos.

Noua biserică va fi construită pe terenul Mănăstirii ortodoxe grecești Sfântul Ioan din Forrestfield, Perth.

Aşezământul monahal are ca stareţ pe ieromonahul Evagrios Koutouzis, care a petrecut 15 ani ca monah în muntele Athos unde a avut oportunitatea de a-l întâlni personal pe Sfântul Paisie.

Sfântul Paisie Aghioritul

Sfântul Paisie s-a născut în 1924, în localitatea Farasa din Capadocia, având numele Arsenios Eznepidis.

Încă din timpul vieții lui, părintele Paisie a fost cinstit ca unul dintre cei mai mari duhovnici ai Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Sfântul a fost canonizat de Patriarhia Ecumenică în luna ianuarie a anului 2015, cu ziua de pomenire 12 iulie.

Sursa: www.basilica.ro

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com