Lumânări din ceară naturală - mireasmă bine plăcută, jertfă curată lui Dumnezeu - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Lumânări din ceară naturală – mireasmă bine plăcută, jertfă curată lui Dumnezeu

10:18, joi, 5 iulie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , ,

Lumânarea de ceară este folosită din timpurile străvechi în Biserica Creștină. Ceara, fiind un produs al vieții, este asociată cu jertfa bineplăcută lui Dumnezeu.

Începând cu secolul 19, și mai ales, odată cu dezvoltarea industriei petroliere, apar tot mai multe lumânări din parafină, stearină, și alte produse petroliere.

Totuși, dacă ceara este produsă din flori și este asociată cu viața și mireasma bine plăcută, jertfă curată lui Dumnezeu, atunci parafina, fiind un produs petrolier, se asociază mai curând cu produsul morții, întrucât petrolul provine din acumularea de organisme moarte. Totuși, costul foarte mic al parafinei și orientarea comercială exagerată practic a exclus lumânările de ceară din uzul bisericesc.

Este bine cunoscut faptul că fumul eliminat de lumânările din parafină și stearină este foarte toxic și cancerigen. Negreața de la aceste lumânări se depune pe suprafețe și dăunează mult picturii bisericești.

Vă îndemnăm să folosiți doar lumânările din ceară, atât în rugăciunile particulare de acasă, cât și în cele din biserică. Încercați să-i convingeți pe parohii bisericilor să renunțe la lumânările din parafină, în special, din motivul evlaviei.

Preot Constantin Cojocaru

Pentru a comanda lumânări din ceară naturală la preț en gros în mun. Chișinău, Vă recomandăm să contactați producătorul: Preot Constantin Cojocaru, tel. 0 69063853

Contact Form Powered By : XYZScripts.com